Mīkstināšanas sistēmas

Sākums

-

Mīkstināšanas sistēmas

Ūdens mīkstināšanas sistēma mājai

Preču katalogs

 

Ūdens tiek saukts par cietu ūdeni, ja tas satur pārāk daudz kalcija un magnija sāļu.

Šo problēmu var atpazīt pēc kaļķakmens kārtas ūdens tējkannā. Ja privātmājā ūdens nāk no dziļurbuma vai akas pēc saskares ar mālu vai kaļķakmeni, tas noteikti ir ciets.

 

Ciets ūdens rada daudz problēmu

 

  1. Elektriskās tējkannas, tvaika katli, boileri, veļasmašīnas un trauku mazgājamās mašīnas biežāk bojājas.
  2. Kaļķakmens nogulsnes veidojas uz sildelementiem un liek ierīcēm patērēt vairāk elektrības, pārkarst un sabojāties.
  3. Ciets ūdens veido nogulsnes uz santehnikas ierīcēm un atstāj traipus uz mazgātām drēbēm vai traukiem.
  4. Cietā ūdenī ziepes, šampūns un veļas pulveris slikti putojas.
  5. Ciets ūdens sasprindzina un sausina ādu, bojā asinsvadus, izraisa blaugznas, matu izkrišanu un nierakmeņus.

Ūdens analīze – pirmais solis uz tīru ūdeni


 

Ūdens mīkstināšanas metodes

 

Ūdens mīkstināšana ir cietības sāļu atdalīšana no ūdens.

  • Vārīšana. Vieglākais un lētākais ūdens mīkstināšanas veids. Tomēr tā izraisa spēcīgu kaļķakmens nogulšņu veidošanos.

 

  • Kaļķošana. Pieejams veids, kā no ūdens no akas vai dziļurbuma iegūtajam ūdenim pievienot kaļķus, lai likvidētu cietības sāļus. Rezultātā ūdens ir mazāk ciets, bet joprojām nav dzerams un nav piemērots mazgāšanai.

 

  • Magnētiskie un elektromagnētiskie filtru mīkstinātāji. Kalcija un magnija sāļus noņem ar magnētiskā vai elektromagnētiskā lauka iedarbības palīdzību. Šo sistēmu mīnuss - to efektivitāte ir ļoti atkarīga no temperatūras un ūdens plūsmas ātruma.

 

  • Mājsaimniecības filtri. Tie darbojas pēc jonu apmaiņas principa. Tie satur jonu apmaiņas sveķus, kas ūdenī esošos kalcija un magnija jonus aizstāj ar nātrija joniem. Laika gaitā sveķi zaudē apmaiņas īpašības, un tad tie jāatjauno ar vārāmo sāli.

 

Reversās osmozes sistēmas pilnībā likvidē cietības sāļus, un tām nav nepieciešama reģenerācija.

 


Ūdens filtrā izplūst caur daļēji caurlaidīgu membrānu, kas atdalās no visiem piemaisījumiem, kas lielāki par 0,0005 mikroniem - cietības sāļiem, baktērijām, vīrusiem un citiem piesārņotājiem.

Šis attīrīšanas un mīkstināšanas process ir visdziļākais, taču tas ir laikietilpīgs, tāpēc tīrs ūdens tiek uzkrāts lielā uzglabāšanas tvertnē.